Gepost op 15-08-16

begeleiding bij Huishoudelijk werk vaak nodig


Gepost op 12-01-16

Gemeente Utrechtse Heuvelrug in dubio over toekomst Huishoudelijke Hulp

Zie bijlage de blog van Nieko van Veen over de toekomst van Hulp bij het Huishouden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bijlage: GUHinDubioOverToekomstHulpbijhetHuishouden.pdf


Gepost op 29-12-15

Markt voor schoonmaakhulp in beweging

In het FD van 18 november jongstleden werd de suggesties gewekt dat de markt voor schoonmaakhulp binnen twee jaar weg is.

In dit artikel gaf een directeur van een grote thuishulporganisatie aan dat de marges voor wit werk in loondienst te klein worden vanwege hoge lonen en lage tarieven van de gemeenten.
Hij bedoelt hiermee huishoudelijke hulp die via de gemeente wordt ingekocht door particulieren (al dan niet met een persoonsgebonden budget). Het loont niet meer voor deze thuisorganisaties om dit type werk op deze wijze aan te bieden. Grote thuishulporganisaties hebben eigenlijk geen bestaansreden meer.

Hij geeft in dit artikel ook aan dat veel particulieren niet gebruik maken van de regeling dienstverlening aan huis via welke particulieren tegen lage tarieven huishoudelijke hulp wit kunnen inkopen. Een reden hiervoor geeft hij niet.

Bij navraag dat ik zelf onder particulieren heb gedaan blijkt dat ze de regeling niet kennen of koudwatervrees hebben om de regeling toe te passen. Hulpvragers begrijpen niet altijd wat het betekent om als werkgever op te treden. Huishoudelijke hulpen vinden het lastig om als werknemer zelfstandig een overeenkomst te sluiten met een hulpvrager.

Er is wel degelijk nog wel een markt voor schoonmaakhulp, alleen dan voor particuliere hulpvragers en -dienstverleners die via deze regeling wit willen werken.

Dit betekent dat beiden partijen bekend moeten worden met deze regeling en ze persoonlijk begeleid moeten worden bij het werken hiermee. Dit is juist de reden ik een bemiddelings- en servicebureau voor particulieren ben gestart. De persoonlijke assistentie wordt door zowel hulpvrager als huishoudelijke hulp zeer gewaardeerd.

Werk aan de winkel dus in 2016 voor mijn bedrijf Thuishulp Heuvelrug.

Ik wens u een fijn uiteinde toe. Nieko van Veen

Bijlage: Marktvoorschoonmaakhulpinbeweging.docx


Gepost op 10-11-15

Thuishulp Heuvelrug genomineerd

Thuishulp Heuvelrug is genomineerd voor de prijs van startende maatschappelijk verantwoorde ondernemer op de Heuvelrug.

Nieko van Veen is blij met de erkenning voor zijn werk. "Ik wil hulp in het huishouden persoonlijk, kleinschalig en betaalbaar houden. Ook wil ik thuishulpen als zelfstandige "wit" aan het werk helpen" Een win-win situatie. Dat blijkt in goed aarde te vallen bij zowel de particuliere hulpvragers als de hulpverleners.

Vooral in Driebergen heeft Thuishulp Heuvelrug al een flinke klantenkring opgebouwd mede dankzij de goed relaties met het sociale dorpsteam en het dorpsnetwerk. Ook relaties van Zakelijk Heuvelrug en ZZP Netwerk Heuvelrug steken Nieko een hart onder de riem. Het gegeven dat Nieko er zelf ook in de gemeente woont helpt ook mee.

Wat Nieko erg belangrijk vindt is dat hij in Driebergen ook informele hulp aan de formele hulp koppelt. "Ik kom zelf achter de voordeur. Als ik merk dat iemand een chauffeur nodig heeft of een boodschappenhulp regel ik dit voor hem of haar, vaak met behulp van een vrijwilliger uit mijn eigen netwerk. Zodoende geef ik de participatiesamenleving lokaal vorm.

Driebergen, 10-11-2105
Gepost op 09-06-15

Nieko van Veen op de radio

Nieko was te gast bij Jan Sonneveld op business club radio. U kunt het 1 uur durende programma beluisteren op businessclubradio.nl of youtube. Mocht de link niet werken kopieer haar dan even naar uw browser. Veel luisterplezier toegewenst.